Η Φύση μας διδάσκει

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για: Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Γονείς

Η Φύση μας διδάσκει

Βιβλίο με CD

Συγγραφή: Ά. Παπαμάρκου-Λ. Ψέλτουρας
Εικονογράφηση: Άννα Παπαμάρκου
Γλώσσα: Ελληνικά
Σχήμα: 21Χ28
Σελίδες: 78
Εξώφυλλο: Σκληρό
Πρώτη έκδοση: 2009
ISBN:

Τιμή: 15.00€

Δείτε δείγμα του βιβλίου σε pdf Παραγγελία

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για: Νηπιαγωγούς, Δασκάλους, Γονείς.

Η φύση είναι ένας θησαυρός συμβολισμών. Με το ζωντανό της παράδειγμα μας δείχνει συνεχώς το δρόμο για να ζούμε, να σκεφτόμαστε και να αισθανόμαστε με πραγματική πληρότητα.

Στόχος του βιβλίου είναι να εμπνεύσει τα παιδιά μέσα από τα παραμύθια, το παιχνίδι, την τέχνη και τη συζήτηση, ώστε να ξεκλειδώσουν το πραγματικό «Βιβλίο Σοφίας της Φύσης» και να μάθουν να αφουγκράζονται τις παραινέσεις και της προτροπές της. Παραινέσεις γεμάτες αξίες ζωής όπως η χαρά, η φιλία, η ευγνωμοσύνη, η αγάπη,  η ανιδιοτελής προσφορά. Προτροπές γεμάτες θησαυρούς όπως το θάρρος, η αυτοπεποίθηση, η εργατικότητα, η συνεργασία, η υπομονή, η επιμονή, η σταθερότητα. Οι Αξίες που η Φύση μας διδάσκει αποτελούν τις φυσικές, διαχρονικές, πανανθρώπινες αξίες, που μας οδηγούν στη γνώση του εαυτού μας, στην ολοκλήρωση και στην ευτυχία.

Έχει ως βασικό άξονα 5 παραμύθια, ποιήματα, και πραγματικές ιστορίες για τη Φύση και τα πλάσματά της, που εμπνέουν τα παιδιά. Η κάθε ενότητα είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μαθήματος εμπλουτισμένο με ιδέες για παιχνίδια, κατασκευές, θεατρικό παιχνίδι, δραματοποίηση, σταυρόλεξα και άλλες πολλές δραστηριότητες.