Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική

Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ

Για μαθητές

Απαιτούμενος χώρος: Αίθουσα σχολείου, προαύλιο ή κήπος

Διάρκεια: 50 λεπτα

Ηλικίες: 3 - 6ετών

Ο Αρκούδος πάει σχολείο

 κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική με ακορντεόν

και  θεατρικό παιχνίδι

 

Δημιουργήσαμε μια τρυφερή παράσταση με κούκλες – ζωάκια του δάσους, ώστε μέσω της τέχνης, να υποστηρίξουμε την διαδικασία ένταξης των μικρών παιδιών

στο σχολείο.

Περίληψη παραμυθιού:

Όλα τα ζωάκια του δάσους άκουσαν με χαρά το ευχάριστο νέο: η μεγάλη Λευκή Κουκουβάγια, η δασκάλα, θα άνοιγε για πρώτη φορά ένα σχολείο. Ο Φάνης, το Αρκουδάκι, ξεκίνησε ευτυχισμένος για την πρώτη του μέρα στο σχολείο. Στο δρόμο, συνάντησε τον Μπούφο να κάθεται στο κλαράκι και να κοιμάται.

«Ε, Μπούφε, ξύπνα! Είναι ώρα για το σχολείο, το ξέχασες;»

«Εγώ δε θα πάω! Και για το καλό σου να μην πας κι εσύ!», απάντησε ο Μπούφος, και αράδιασε στο Φάνη άπειρα ψέματα για το σχολείο. Ήθελε να τον πείσει να μην πάει και στο τέλος τα κατάφερε.

Όταν, όμως, οι φίλοι του επέστρεψαν από το σχολείο ευτυχισμένοι, ο Φάνης ντράπηκε που πίστεψε τον Μπούφο, αντί να σχηματίσει τη δική του γνώμη. Στεναχωρημένος, κρύφτηκε από τους φίλους του γιατί νόμιζε πως θα τον κοροϊδεύουν για το πάθημά του.

Ένα βράδυ, εμφανίστηκε η Νεραϊδονονά του. Τον έκανε αόρατο και τον έστειλε να δει πως περνάνε οι φίλοι του στο σχολείο. Εκεί, το Αρκουδάκι, τους άκουσε να λένε πως τους λείπει η παρέα του. Η δασκάλα, προέτρεψε τα ζωάκια να πάνε για να βρουν το φίλο τους και να του πουν πόσο τον αγαπούν και πως νοιώθουν μακριά του.

Έτσι, οι φίλοι ενώθηκαν ξανά και πήραν όλοι μαζί, χαρούμενοι κι αγαπημένοι, το δρόμο για το σχολείο.

Διάρκεια: 50 λεπτά (κουκλοθέατρο και θεατρικό παιχνίδι),

Χώρος: σχολική αίθουσα

Συγγραφή-Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου,

Ηθοποιοί: Μαρία Λογοθέτη και Αελλώ Βαρδοπούλου- Γαλάνη (παίζει και ακορντεόν)