Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Εξυπερύ

κουκλοθέατρο

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ του Εξυπερύ

Απαιτούμενος χώρος: Αίθουσα σχολείου, προαύλιο ή κήπος

Διάρκεια: 60 λεπτά (παράσταση και θεατρικό παιχνίδι)

Ηλικίες: έως 8 ετών

«ένα ταξίδι αναζήτησης της φιλίας, της αγάπης, της αλήθειας ... του εαυτού μας»

 «Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα κάνει το μεγάλο του ταξίδι από πλανήτη σε πλανήτη και θα προσγειωθεί στις σχολικες αίθουσες, για να παίξει και να μας τραγουδήσει παρέα με την αλεπού του: «μόνο με την καρδιά βλέπεις αληθινά, ό,τι είναι σημαντικό δεν το βλέπουν τα μάτια»

 Ο Μικρός πρίγκιπας ίσως είναι το πιο διάσημο και αγαπημένο παιδί της ανθρωπότητας, γιατί μας υπενθυμίζει το παιδί που κρύβεται ακόμα μέσα μας. 
¨Πολύ περίεργος είναι ο κόσμος των μεγάλων¨ επαναλαμβάνει, βλέποντας με πόση μανία κυνηγούν την εξουσία, τη δόξα, τη φήμη, τους αριθμούς, την ποσότητα, την ταχύτητα....

Η Άννα Παπαμάρκου, με τη διασκευή και σκηνοθεσία της,  δημιουργησε έναν ευρηματικό και κουκλίστικο "Μικρό Πρίγκιπα" που είναι προσιτός και κατανοητός ακόμα και στις πιο τρυφερές ηλικίες.  Ιδιάιτερη έμφαση έχει δωθεί στην ανάδειξη της αξίας της φιλίας και στις προκλήσεις της, μέσα από τη σχέση του μικρού πρίγκιπα με το τριαντάφυλλο, την αλεπού και τον αεροπόρο.

Μετά την παράσταση ηθοιποιοί, κούκλες και θεατες συναντιούνται σε ένα θεατρικό παιχνίδι ακολουθώντας "Το ταξίδι του μικρού πρίγκιπα".