ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ με ζωντανή μουσική

Της Άνοιξης η Ελπίδα

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ με ζωντανή μουσική

Για μαθητές

Απαιτούμενος χώρος: Αίθουσα σχολείου ή προαύλιο

Διάρκεια: 70λεπτά

Ηλικίες: έως 8 ετών (προσαρμόζεται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών)

Μια πολυδιάστατη παρουσίαση που περιέχει:

  • Κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική ακορντεόν
  • Μουσικοκινητική
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Ομαδική εικαστική δημιουργία

Το ανοιξιάτικο πρόγραμμα αναλυτικά:

Κουκλοθέατρο με ζωντανή μουσική από ακορντεόν: Η Άννα Παπαμάρκου, ηθοποιός, σκηνοθέτης και συγγραφέας του παραμυθιού «Της Άνοιξης η Ελπίδα» παρέα με τις κούκλες της, θα ταξιδέψει τα παιδιά από τον Χειμώνα στην Άνοιξη, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής ακορντεόν από την Αελλώ Βαρδοπούλου Γαλάνη.

Περίληψη παραμυθιού: Ο Χειμώνας θέλει να κυριεύσει τη γη. Ξαμολάει τους αέρηδες ώστε να σπείρουν τον φόβο και να κλέψουν με ψέματα την ελπίδα. Το  Χελιδόνι αντιστέκεται. Το πρώτο ανθάκι της αμυγδαλιάς ξαναγεννάει την Ελπίδα.  Η Άνοιξη επιστρέφει με όλα τα χρώματά της και η Ειρήνη βασιλεύει και πάλι στη γη.

Μουσικοκινητική και θεατρικό παιχνίδι: Στη συνέχεια, με άξονα το παραμύθι, θα ακολουθήσει ένα μουσικοκινητικό θεατρικό παιχνίδι με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ομαδική δημιουργία εικαστικού έργου: Τα παιδιά θα εμπνευστούν από το παραμύθι και θα δημιουργήσουν μέσω της τέχνης του κολλάζ ένα ομαδικό εικαστικό έργο με τη μορφή της Άνοιξης.

 

 

Σκοποί του Προγράμματος: Ψυχαγωγία, Διασκέδαση, Δεξιότητες, Ομαδικότητα

Πέρα από την ψυχαγωγική, αλλά και καλλιτεχνική αξία του προγράμματος, το παραμύθι μάς διδάσκει ότι έχουμε χρέος να αντιστεκόμαστε στο άδικο και στη βία. Καλλιεργείται στα παιδιά  η ελπίδα και η πίστη ότι όταν ακολουθείς το δίκαιο και το σωστό, στο τέλος βγαίνεις νικητής.